„Organizátoři měli být soudní a v 17:59 to měli skrečovat, petardy vyjmout a nechat na jindy. Tohle bylo, jako kdyby v Národním divadle vypnuli elektriku, a herci by přesto hráli po tmě,“ píše na Facebooku například Vlasta Hádek.

A k tomuto názoru se přidávají i další. Redakce Blesk.cz proto oslovila magistrát, zda by to vůbec bylo možné.

Přesunout termín konání ohňostroje není vůbec jednoduché. Nejde totiž jen o odpálení samotného ohňostroje, ale v potaz se musí brát mnoho dalších faktorů – vytvořené zábory prostranství, koordinace složek Integrovaného záchranného sytému, proběhlá informační kampaň v médiích a podobně,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí magistrátu Vít Hofman.

 

„Několik týdnů před odpalem ohňostroje byli i díky médiím Pražané, turisté v zahraničí a lidé v České republice informováni o konání ohňostroje, v případě jeho odložení by se o tato informace k některým lidem nemusela dostat. Dlouhodobá předpověď počasí také ničemu podobnému nenasvědčovala,“ pokračuje mluvčí.

Hofman: Spodních efektů bylo dost

I přesto Hofman doufá, že si lidé show vychutnali. Ti, kteří stáli na nábřeží pod plání, totiž viděli alespoň nízké efekty. Pokud ale někdo pozoroval show například z Riegrových sadů, viděl opravdu jen barevnou mlhu.

Anketa
Užili jste si novoroční ohňostroj v Praze?
20 hlasů
100 hlasů

„Samozřejmě nás mrzí, že některé vyšší efekty nebyly kvůli mlze vidět a diváci ohňostroje si je nemohli užít. Efektů ve spodním patře však byla velká část, proto věřím, že si lidé i přes nepřízeň počasí ohňostroj užili. Počasí bohužel neovlivníme,“ dodal s tím, že o uspořádání stejného ohňostroje v náhradním termínu neuvažují.

Podívejte se na záznam ohňostroje:

Video
Video se připravuje ...

Letošní ohňostroj se v metropoli nevyvedl. Show zkazila mlha. Jan Jedlička