Veškeré změny se ještě dolaďují na poslední chvíli, ale hlavní zátěž by měla nést linka 137. V pracovní dny pojedou všechny spoje této linky z Na Knížecí do Jinonic a dále pak většina spojů až do Nových Butovic. Mezi Jinonicemi a Novými Butovicemi bude pendlovat také linka 149.

Autobus 137 bude prodloužen od Waltrovky ke stanici metra Jinonice novou ulicí U Trezorky, kde bude zřízena i zastávka. 

To pomůže také lidem, kteří se budou chtít dostat na poštu. Pobočku totiž Česká pošta přemisťuje z ulice Pod Vidoulí právě do ulice U Trezorky.

Vznikne i nová linka 153, a to v trase Na Knížecí – Malvazinky – U Waltrovky – Jinonice – Vidoule.

Provoz autobusů v oblasti Jinonic bude od 7. ledna 2017 monitorován a dopravní podnik přislíbil změny, pokud tato řešení nebudou dostatečná.

Do stanice zatéká

Rekonstrukce stanice pražského metra B Jinonice vyjde na 145 milionů korun. Důvodem oprav je zatékání vody do stanice. Kromě izolací budou opraveny také povrchy stěn a stropů. Skleněné tvarovky ve stanici na sloupech zůstanou.

Poslední týdny je dělníci postupně sundavají a jsou uskladněny v technických prostorách stanice. Vyměněno bude také osvětlení, které je za hranicí životnosti. Dělníci vymění také sklo na bocích sloupů, které nahradí vysokopevnostní keramika. V další fázi zamýšlí podnik rekonstruovat stanici Skalka. 

Podívejte se, jak stanice Jinonice vypadá:

Fotogalerie
21 fotografií