Dopravní situace na Vysočanské estakádě v pražském Proseku se opět komplikuje. V létě se tu vlivem přívalových dešťů propadla vozovka a od té doby odborníci pracují na opravě kanalizačního systému. V polovině října se sem po čtvrt roce vrátily autobusy pražské MHD. Ale jen dočasně, nová komplikace je teď posílá zpátky na objízdnou trasu.

„V dopoledních hodinách jsme vyjížděli do Vysočanské ulice, kde na křižovatce s ulicí Na Jetelce došlo k propadnutí části vozovky. Policisté na místě následně přivolali technika, který si událost převzal,“ uvedla k situaci pro Blesk.cz pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

Jak potvrdil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek, nový propad silnice na Vysočanskou ulici autobusy nepustí. „Propadla se uliční vpust, je to zhruba na prostoru metr krát metr, hloubka také. K situaci došlo v místě jednoho jízdního pruhu, na který byly vpuštěny autobusy. V předchozích měsících jsme v této části nedělali sanaci podloží. Komplikace se objevila mimo naše opravy kanalizační stoky,“ uvedl Mrázek.

Další propad vozovky na Vysočanské estakádě poslal autobusy zpátky na objížďku.
Autor: PVK

Podle dostupných informací budou odborníci muset na místě provést další geoprůzkum. Až poté bude patrné, jak rozsáhlé komplikace nově vzniklá situace na prosecké dopravní tepně napáchala.

Fotogalerie
5 fotografií