Dálnice D10 se musela před Prahou na více než dvě hodiny uzavřít. Na čtvrtém kilometru došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut, z nichž jedno skončilo na střeše. Událost se neobešla bez zraněných cestujících, provoz se na úsek vrátil před 13. hodinou.

„Ulice Novopacká do centra je uzavřená, doprava je vedená na Horní Počernice, dále je uzavřen i nájezd od Radonic na Novopackou ulici,“ uvedla po nehodě policejní mluvčí Iveta Martínková.

Řidičky dvou osobních aut utrpěly lehká zranění. Jedna z nich si poranila hlavu a nohu, druhá přišla k úrazu hrudníku. „Jedna z žen byla už před příjezdem záchranářů v péči hasičů, měla nasazen krční límec,“ uvedl k nehodě mluvčí pražských záchranářů Dominik Horn. Obě ženy pak zasahující odborníci převezli do vinohradské nemocnice.

Auta se vybourala v neděli pod přemostěním ulice Ve Žlíbku zhruba v 10:30. Není jasné, jestli s nehodou souvisela tvorba ledovky. Ta na konci čtvrtého adventního víkendu komplikuje dopravní situaci na mnoha místech celé České republiky.

Podívejte se na hromadnou nehodu, která uzavřela dálnici D1 u Mirošovic:

Fotogalerie
17 fotografií