V sobotu večer bylo přibližně na hodinu uzavřeno pražské hlavní nádraží. Policie ve spolupráci s hasiči objekt prohledávala kvůli anonymnímu ohlášení výbušniny. Vlaky metra stanicí projížděly. V 19:31 byla akce ukončena a metro otevřeno pro vstup i výstup.

Policie dostala anonymní telefonické oznámení o uložení nástražného výbušného systému na tísňovou linku 158 kolem 18:00. "Probíhala tam evakuace a prohlídka nádraží. Vlaky, které mohly odjet, odjely, další na hlavní nádraží nepřijížděly," uvedl Daněk.

Vlaková doprava na hlavním nádraží stála podle webu Českých drah od 18:40. Metro ve stanici nezastavovalo zhruba mezi 18:30 a 19:30, vyplývá z internetových stránek pražského dopravního podniku.

Pražské hlavní nádraží bylo mezi víc než deseti místy v Česku, na nichž oznámil anonym uložení bomb letos v polovině května. Jednačtyřicetiletého muže podezřelého z této výhrůžky policie ještě týž den zadržela v Hradci Králové. Provoz vlaků a metra na hlavním nádraží zhruba na hodinu omezila hrozba bombou také počátkem února.

Původcům anonymních výhrůžek bombou hrozí za šíření poplašné zprávy trest vězení.

Fotogalerie
10 fotografií