„Palmy jsou takovou zdejší bizarností. Jsou umělohmotné, jde o trubku omotanou jutou. A popravdě řečeno nevím, zda na lužinách běžně rostou palmy,“ zhodnotil v pořadu Selfie z Prahy architekt Petr Kučera.

Celkem najdete na nástupišti palmy tři. Pocit, že se nacházíte spíš ve skleníku než v podzemní dráze, vám dodá i strop. Ten je totiž na několika místech prosklený a má tvar jako skleník.

„Stanice byly navrhovány společně s jihozápadním městem. Jsou v malé hloubce pod povrchem a jsou otevřeny skleněnými stěnami a světlíky směrem ven. Zajímavé je, že když jedete na stanici Lužiny, tak jedete nad zemí, a to v tunelu nad rybníkem,“ popsal Kučera.

Podle něj je vidět, že stanici navrhoval architekt Patrik Kotas. Ten projektoval i Rajskou zahradu, Střížkov nebo tramvajovou trať na Barrandov.

„Tato stanice je velmi elegantní, ale přesto tu najdeme Kotasovy oblíbené prvky – ocelové mohutné sloupy a specifická unikátní svítidla,“ dodal Petr Kučera.

Jak nejen palmy, ale i stanice Lužiny celkově vypadá, uvidíte v pořadu Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, že v Praze přejmenovali stanice metra a cestující jsou zmatení:

Video
Video se připravuje ...

Změny názvů stanic metra matou cestující! A starosta-hračička: V práci má tisíce plyšáků Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!