Učitelé podle svých slov nechtějí skončit »na pranýři«, u soudu. Proto veřejně neřešili ani první přiznaný úraz kvůli muslimskému šátku – hidžábu. Podle informací Blesku v jedné z pražských základních škol byla žákyně muslimského vyznání vyzývána, aby šátek odkládala při tělocviku, stejně jako její spolužačky náušnice nebo řetízky.

Ona ale i přesto cvičila v šátku. Nakonec si při skoku přes kozu hidžáb omylem rukou přichytila a upadla na rameno, které si poranila. Přesto ji vedení školy nepřesvědčilo, aby hidžáb odložila, a nakonec věc vyřešilo tím, že z některých cviků byla osvobozena.
Muslimské dívky neodkládají hidžáb ani při tělocviku.
Autor: K. Kopáč, R. Klejch, ČTK, Profimedia.cz
Případ se stal už v roce 2012. Zdroj Blesku ale o události promluvil až čtyři roky poté, co se stala. Rozhodl se tak po článku v Blesku, který popisoval požadavky muslimských studentů. Ti chtějí přestávky na modlení a studentky chtějí za vyučující pouze kantorky. S případem se Blesk obrátil na předsedu výboru pro vzdělávání pražského magistrátu Patrika Nachera. „Celá ta věc podtrhuje dnešní pseudokorektní dobu. Naprosto chápu, že ředitelé škol věci nekomentují a tají. Nechtějí se dostat do spárů aktivistů,“ okomentoval případ.

Fotogalerie
11 fotografií