Vodovodní potrubí v Sokolské ulici v centru Prahy prasklo v noci z neděle na pondělí. Ulici pak zcela uzavřeli. Od rána se tak celé pondělí tvořily na magistrále až několikakilometrové kolony, a to i po odpoledním zprovoznění objížďky. Ta vede Ječnou do Legerovy ulice, která byla proto dočasně rozdělena na dva jízdní směry, každý o dvou pruzích. Zpět na Sokolskou se řidiči vrátí Rumunskou ulicí.

V úterý od rána na magistrále opět stáli řidiči v kolonách, hlavně od jihu Prahy k místu uzavírky, na ulici 5. května a Nuselském mostě. Hustý provoz byl ráno i na Legerově a Ječné ulici. Na Wilsonově ulici na sever od místa uzavírky, kde v pondělí také vznikaly kolony, byla situace v pořádku.

Dopravu v Praze navíc od úterních 6 hodin komplikoval převrácený kamion na křižovatce Pražského okruhu a D10 nedaleko Černého Mostu. Kolony se tak tvořily na D10 směrem do Prahy a Pražském okruhu ve směru k D10.

I přesto že jsou nyní otevřeny dva jízdní pruhy, žádáme řidiče, dokud nebude komunikace plně zprůjezdněna, aby se cestám do této části města vyhnuli. I nadále dohlíží na dopravu Policie ČR společně se strážníky Městské policie hl. m. Prahy," uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Po poledni by měl být také postupně uvolňován provoz v Legerově ulici tak, aby mohly využity všechny jízdní pruhy pro původní směr do centra. Zbytek silnice bude zřejmě zprovozněn v úterý vpodvečer.

Kvůli poruše potrubí bylo bez vody zhruba 150 odběratelů v části Sokolské ulice a ulici Na Bojišti. Dodávky byly obnoveny v pondělí večer. Městské hromadné dopravy se havárie vodovodu dotkla jen minimálně.

Podívejte se, jak to v místě havárie vypadá:

Fotogalerie
22 fotografií