Slůňata zápasy baví. Pravidla jsou jednoduchá – vyvést soupeře z rovnováhy, povalit ho a vítězně zalehnout. Někdy se prosadí osmiměsíční Max, ale jindy ho obratností a technikou překoná váhově prozatím handicapovaný, o pět měsíců mladší kamarád.

„Max je k malému ohleduplný, ale ten si nenechá nic líbit. Provokují se,“ říká mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Už brzy se ale slůněti nebude muset říkat jen malý nebo mládě. Ošetřovatelé vybrali tři jména, mezi nimiž lidé vyberou vítězné. V nabídce je Hanno, Nandimithra (zkráceně Nandi) a Rudolf (Rudi).

Rudolf (Rudi) odkazuje na císaře Rudolfa II. a jeho pražskou zvířetnici, kterou můžeme považovat za jednu z prvních zoologických zahrad v Evropě.

Obě slůňata se narodila letos.
Autor: Karel Kopáč

Nandimithra (Nandi) byl na přelomu letopočtu slavným mahautem válečných slonů na dnešní Srí Lance, odkud pocházejí i matky našich letošních sloních mláďat.

A jméno Hanno odkazuje k jednomu ze slavných slonů evropské historie, který žil v 16. století a portugalský král jej daroval papeži.

Posláním SMS přispějete i na pavilon

Pokud se chcete stát součástí hlasovacího týmu, pošlete na číslo 87 777 dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZOOPRAHA. Cena činí 30 korun. 

V odpovědní zprávě obdržíte unikátní kód a odkaz na stránku, kde lze hlasovat pro jméno slůněte a současně mu popřát do života. Čím originálnější přání, tím větší šance, že hlasující získá některou ze zajímavých cen.

Posláním SMS zároveň přispějete na výstavbu pavilonu goril. Ze zmíněných 30 korun na ni poputuje 28,50 Kč.

Podívejte se, jak si slůňata hrají, i na další jejich fotky:

Fotogalerie
15 fotografií