Pražané možná budou jezdit metrem D už za několik let. Má to ovšem jeden velký háček. Trasa by měla pouze dvě stanice a ostatních šest by se dobudovalo až později, kdy se vyřeší problémy s výkupem pozemků a architektonickými soutěžemi.

„Zadal jsem na dozorčí radě dopravního podniku za úkol připravit variantu metra D, která bude mít pouze stanice na Pankráci a v Depu Písnice,“ řekl náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Co se týče zastávek Olbrachtova, Nádraží Krč, Nemocnice Krč, Nové Dvory, Libuš a Písnice, to by se řešilo až dodatečně a stavěly by se až ve chvíli, kdy by magistrát vyřešil všechny náležitosti.

„Chci už něco dělat, ne jen věčně čekat,“ řekl serveru Seznam Zprávy Dolínek. „Chceme zprovoznit metro co nejrychleji. Prioritou je spojit periferii a centrum města,“ přiklání se k této možnosti také primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Dostavba se prodraží

Plán ale naráží na kritiku odborné i laické veřejnosti. „Pokud by se nejdříve prorazil tunel a stanice se dodělaly sice později, ale ještě před spuštěním, dražší by to být nemuselo. Ale dostavovat až za provozu? Tam budou obrovské náklady. Jen to bezpečnostní zařízení, které bude muset být už v provozu a pak se bude muset předělávat,“ řekla bývalá šéfka kvality Ředitelství silnic a dálnic Miloslava Pošvářová.

Velkých finančních nákladů s dostavbou metra si je vědom i dopravní podnik. „Dostavba při provozu a za výluk je výrazně technologicky i finančně náročnější,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Současný ředitel dopravního podniku ale připomíná, že stavba metra D je pro Prahu v současné chvíli klíčová a musí se začít jednat.

„Cítím velkou podporu dozorčí rady, která chce celý projekt zrychlit. Analyzujeme možné rozdělení projektu, to by nám umožnilo začít stavět tunely metra do čtyř let. Pak bychom postupně dobudovávali stanice. Bude jen na nás, managementu DPP, abychom vše zvládli v co nejkratším čase,“ řekl pro Blesk.cz ředitel dopravního podniku Martin Gillar.

Metro D má odlehčit trase C a propojit sídliště na jihu Prahy s centrem města. Trasa vede kolem krčského nádraží a Thomayerovy nemocnice přes Nové Dvory do Písnice. Novou trasu chystá město řadu let, kudy povede směrem do centra, není definitivně rozhodnuto, nejčastěji se mluví o jejím zakončení na náměstí Míru. Celkově by měla stavba vyjít na 51 miliard korun. 

Fotogalerie
6 fotografií