Lidé v Holešovicích po lahůdkářství smutnili. „Jsem zaskočený, že nefunguje, chodil jsem sem pro něco dobrého asi osm let,“ okomentoval v červenci uzavření lahůdek kolemjdoucí Saša.

Na dobrotách si tam pochutnával i český architekt Josef Pleskot. „Lahůdkářství spolu s cukrárnou tam bylo již za komunistů. Poprvé jsem tam byl s mým otcem někdy v 80. letech a dali jsme si sachr. Chodil jsem tam docela pravidelně od roku 1990 na grilované kuře, na saláty, na chlebíčky, na kyselé okurky a také na sachr,“ řekl tehdy Blesk.cz Pleskot.

Cukrárna přežila, lahůdkářství a trafika ne

Majitelé lahůdek, sousedící cukrárny a trafiky se však v létě rozhodli, že pulty s typickými českými pokrmy zruší. Lahůdkářství i trafiku uzavřeli, pouze cukrárna funguje dál.

Všichni obyvatelé Prahy 7 tak netrpělivě čekají, co se místo legendárních lahůdek a trafiky otevře.

Blesk.cz má pro všechny pravidelné „štamgasty“ holešovického lahůdkářství dobrou zprávu. Lahůdkářství se vrátí a opět ho otevře Filip Mican, majitel bister Phill's Corner a Twenty7, které se nacházejí nedaleko lahůdkářství.

Lahůdkářství nový provozovatel Filip Mican znovu otevře v lednu nebo únoru příštího roku.
Autor: David Malík

„Jsem toho názoru, že některé věci by se měly zkrátka zachovávat. A tradice držet,“ prozradil Filip Mican, milovník české kuchyně. „Je před námi stále dost práce, otevřít bychom chtěli v lednu nebo v únoru, ještě uvidíme. Teď lahůdky rekonstruujeme,“ popsal plány nový provozovatel.

Ceny i kvalita zůstanou

Lahůdky sice dostanou nový a modernější kabát, ale ceny za dobroty podle Filipa Micana zůstanou hodně podobné těm, na které byli zákazníci zvyklí.

„Saláty, chlebíčky, všechno si budeme vyrábět sami. Ceny bychom chtěli zachovat hodně podobné,“ dodal Mican.