Kamera na křižovatce u Letenského náměstí je už dlouhé týdny natočena na protější dům. Některým lidem se to nelíbilo a začali se ptát, proč tomu tak je. „Povšiml jsem si, že bezpečnostní kamera umístěná na sloupu nesleduje Letenské náměstí, ale zde stojící dům. Docela by mě zajímalo, jaké skrývá nebezpečí, když jej musí hlídat i kamery,“ říká jeden z kolemjdoucích.

O „šmírování“ obyčejných lidí nebo nebezpečí však nejde. „Vámi zmiňovaná kamera je, dá se říci, v nestandardní poloze. Tato situace nám je známa a nastala vlivem technické závady na mechanické části zařízení, kdy se prostě kamera nedá sklopit,“ říká na dotaz Blesk.cz tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan.

Žádné nebezpečí lidem nehrozí, kamera má pouze poruchu.
Autor: Pavel Kubal

Policie už se snažila vyřešit situaci sama, ale marně. Nyní tak musí počkat, než dojde k opravě. „Když ji například nastavíme tak, aby monitorovala dopravní situaci, kamera se sama vrátí do polohy, která je zachycena na fotografiích. Závada je nahlášena správci zařízení, kdy oprava samotná je již výhradně v jeho kompetenci,“ doplnil Hulan.  

Fotogalerie
5 fotografií