Když se paní Štěpánka s manželem vydali o víkendu na procházku, našli ležet na zalesněné stráni zlatý prsten, na kterém je vyryto datum svatby. 

Prsten jsme objevili na zalesněné stráni nad silnicí vedoucí k Zámkům, přesněji na té straně údolí, kde je sídliště Bohnice a softballový areál Joudrs. Předpokládám, že je majitel místní, protože svah je poměrně strmý a v té části lesa je všude plno spadaných větví, kmenů a pařezů, takže tam jiní lidé než ti, co místo znají, nejspíš na procházky moc nechodí,“ popsala paní Štěpánka.

Doufá, že majitele objeví, aby mu mohla prstýnek vrátit. „Věřím, že zázraky se občas dějí a majitel se jednou najde, i když to možná bude trvat dlouho,“ uvedla.

Po vlastníkovi zatím pátrá. Není však sama. Ve facebookové skupině Bohnice - Čimice, kam fotku nálezu umístila, se k ní přidali i ostatní. Příspěvek sdílelo už 296 lidí.

Kdo se o prsten přihlásí, bude muset paní Štěpánce zodpovědět otázku. A to, jaké jméno a datum je na něm vyryto.

Podívejte se na prsten ještě jednou a pomozte majitele najít i vy. Pokud byste prstýnek na fotografii poznávali nebo věděli, komu patří, napište na tip@blesk.cz:

Znáte majitele snubního prstenu, který se našel v Bohnicích?
Autor: paní Štěpánka z Bohnic