V bezvědomí a s těžkými zraněními skončila žena po srážce s vlakem na přejezdu v Ruzyni. Zatím však není jisté, kdo za nehodu může, to bude nyní v šetření policie.

„V Libocké ulici se střetl osobní automobil s vlakem. Cestujícím ve vlaku se naštěstí nic nestalo a ani vlaková souprava neskončila mimo koleje. Hůře na tom byla žena v autě, kterou jsme s těžkými zraněními napojenou na plicní ventilaci odvezli do vojenské nemocnice,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Matěj Hříbal.

Na místě také zasahovali hasiči. „Vyprostili jsme z auta ženu v bezvědomí a následně jí poskytli předlékařskou pomoc. Osoba byla poté předána lékařům. Kromě jiného jsme asistovali u vystupování cestujících. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn,“ popsala situaci mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. 

Stav je stabilizovaný

„To nejdůležitější v tuto chvíli je, že stav kolegyně Blanky je podle lékařů stabilizovaný. Teď si jen moc přejeme, aby byla v pořádku, všichni ji známe, Blanka je s firmou od úplného začátku. S blízkými jsme v kontaktu, jsme připraveni Blance i její rodině poskytnout maximální podporu. Podrobnosti nehody jsou předmětem vyšetřování, policii jsme plně k dispozici,“ řekl dále pro Blesk.cz mluvčí společnosti Rohlik.cz Tomáš Čupra. 

Mezi Hostivicí a Veleslavínem byla na několik hodin zavedena náhradní autobusová doprava. K obnovení provozu došlo kolem 17:00.

Fotogalerie
7 fotografií