Na čtyři roztomilá „miminka“ psů pralesních se můžete přijít podívat do pražské zoo v Troji. Narodila se 6. srpna samici, která do zoologické zahrady přišla v roce 2012 ze zoo Mulhouse, a samci. Ten je pro změnu ze zoo Jokohama. Mláďatům se daří velice dobře. Samice je stále kojí, ale už postupně ochutnávají i pevnou stravu. Většinou však štěňatům trvá rok, než se osamostatní a stanou se nezávislými na rodičích. 

Smečka psů pralesních se v pražské zoo rozrostla o čtyři nová štěňata.
Autor: Zoo Praha

Už 17 štěňat

První štěňata se páru narodila v roce 2013 a od té doby se jejich smečka rozrůstá o mláďata z dalších vrhů pravidelně na přelomu července a srpna – celkem jich je již sedmnáct.

Původní domovinou psa pralesního jsou lesy Jižní Ameriky. Loví ve smečkách jen v noci a jeho kořistí jsou převážně noční savci. Psi pralesní jsou zdatní plavci, svoji kořist proto mohou dostihnout i ve vodě. Přes den je velmi těžké je ve volné přírodě spatřit, neboť odpočívají v prohlubních, norách nebo skulinách. Svá teritoria si dobře střeží a ojedinělým způsobem pachově značí – ve snaze umístit pachovou značku co nejvýše dělají při označování svého území stojku.