Druhý říjen je Mezinárodním dnem nenásilí, ale zároveň také Světovým dnem hospodářských zvířat. V tento den se v Praze pod záštitou sdružení Otevři oči scházejí ochránci zvířat, aby uctili památku mnoha miliard zvířecích obětí, které jsou každoročně usmrceny v rámci živočišné produkce.

„Cílem piety je uctění památky více než 62 miliard suchozemských hospodářských zvířat, která jsou každoročně zabita v rámci živočišné produkce," vysvětlovala aktivistka Tereza Vandrovcová.

Aktivisté věří, že tato akce má smysl. „Znám lidi které tento pietní průvod ovlivnil. Může tak zanechat v lidech silný dojem tím, že se zvýší status zvířat, která běžně jíme,“ vysvětlovala Tereza Vandrovcová, organizátorka piety za hospodářská zvířata.
Video
Video se připravuje ...

Aktivisté se sešli u Klemetina Eva Fornálová



„Pozůstalí“ přišli v černém oblečení jako na pohřeb. „Chceme ukázat, že kráva není nic míň než pes,“ vysvětlovala důvod akce veganka Aneta, která je na akci už podruhé a zapálila svíčku za oběti masného průmyslu.

Poprvé se aktivisté z Prahy rozhodli takto uctít památku před šesti lety. „Začali jsme z akcí v roce 2010 právě druhého října,“ svěřila se s tradicí Vandrovcová.

Fotogalerie
14 fotografií