V této stanici metra vedou koleje uprostřed, nástupiště jsou tedy rozdělená. A zatímco směrem od Kongresového centra vede do stanice rampa, z druhé strany jen schody.

Pro vozíčkáře je tedy nepřístupná, protože podchod, který vede pod kolejemi a spojuje nástupiště, je také jen se schody.

Jak se tedy v této bezbariérové stanici dostat na druhou stranu? Dopravní podnik vylepil plánky, na kterých radí, ať nasednete do špatného metra, svezete se jednu stanici, tam si počkáte na soupravu v opačném směru a jedete zpět.

„Ve skutečnosti je stanice od počátku bezbariérová z 50 procent, a to ve směru z centra. Bezbariérovost spočívá v umožnění nástupu do soupravy metra, nikoliv v pohybu mezi nástupišti. O zajištění plné bezbariérovosti osobními výtahy je z finančních důvodů možné uvažovat až po bezbariérovém zpřístupnění všech stanic dosud nepřístupných,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Jak (ne)bezbariérová stanice i rady dopravního podniku vypadají, uvidíte v pořadu Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, kdo je fantom, který ze srandy mění čísla a nápisy na autobusech:

Video
Video se připravuje ...

Našli jsme rebela, který ze srandy mění nápisy na autobusech! A jak si hasiči myjí hadice. Matěj Smlsal, David Vaníček