Revitalizace parku na Petříně se dotknou celkem pěti prostranství v takzvaném Růžovém sadu. Mezi jednotlivými místy se objevují zálivy s lavičkami u fontány a okolní parkové cesty.

Stávající asfaltové cesty před vstupem do horní stanice lanové dráhy jsou ve velmi špatném stavu, rozpraskané, špatně vyspárované a propadlé,“ uvádí projektová dokumentace veřejné zakázky, kterou hlavní město vypsalo.

Park zamilovaných v Praze na Petříně čekají velké změny.
Autor: David Malík

Cesty jako takové zůstanou po dokončení prací ve stejném rozložení, asfaltový povrch ale nahradí dlažba ze žluté žuly. Navíc přibude nový odvodňovací systém cest, ke kterému vítězná firma umístí i nové obrubníky.

Zkrátka v rámci revitalizace nepřijde ani místní zeleň. Dodavatel ji upraví a na Petříně se objeví další travnaté plochy.

Která firma zvelebovací práce v pražském parku zamilovaných provede, v současnosti není jasné. Výběrové řízení je totiž stále vypsané.

Ze stejného důvodu tak prozatím není jistá ani celková cena za provedenou práci. Změny by ovšem měla vítězná firma dokončit nejpozději do května příštího roku.

Kdy se Petřín stal kopcem zamilovaných? Jak dříve fungovala lanovka na vodu? Uvidíte v tomto díle zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Josef z jeřábu nad muzeem: Jak chodí v 80 metrech na WC? A Vietnamci dávají botičky! Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček