Jiří se stal hvězdou, a to díky muzikantským dovednostem. Video, kde hraje na pouliční klavír, se stalo hitem internetu. Bezdomovec nejčastěji přespával u Letenského zámečku a Národního technického muzea, na ulici žil 30 let.

Jiří zemřel zřejmě na celkové vyčerpání organismu. „Muže jsme našli 1. září kolem 19. hodiny v Letenských sadech. Nejevil známky života. Příčina smrti je zatím neznámá. Nebylo úplně vyloučeno cizí zavinění, ale s největší pravděpodobností tam nebylo. Více se bude vědět po pitvě,“ řekl Blesk.cz mluvčí záchranky Matěj Hříbal.

Bezdomovec byl opravdu velmi talentovaným muzikantem. „Umím na 48 hudebních nástrojů. Můj táta hrál v Cirkusu Humberto na saxofon. Nejdřív jsem se začal učit na kytaru, pak na mandolínu, banjo a tak dál. Začal jsem ve třech letech. Chodil jsem do lidušky i na Ježkovu konzervatoř,“ popsal na přelomu roku pro deník Aha!

„Potom jsem dělal leteckého mechanika v Aeru. Po pár letech jsem začal být nemocný, mám srdeční vadu, a začal jsem dělat chyby,“ vyprávěl Jiří. V práci skončil, a přišel tak o pravidelný příjem. Nakonec se ocitl na ulici.

Muzika ho naplňovala nejvíce ze všeho. „Hrával jsem v tramvajích na kytaru, ale tu mi zničili. Dokázal jsem si vydělat hezké peníze. Nejraději hraju na klavír, varhany a kytaru. Muzika je prostě můj život,“ prozradil tehdy Letenský George.

Jeho největším přáním byl nový život. Uvědomoval si, že roky přibývají a život bez střechy nad hlavou je stále těžší.

Podívejte se, jak Letenský George hrál na klavír:

Video
Video se připravuje ...

Takto hrál na klavír a vyprávěl Letenský George, který žil 30 let na ulici. Alexandr Malachovský