Rány těžkou technikou, práce jeřábu, létání jisker od letovací lampy. To všechno mohli lidé sledovat v Korunovační ulici v Praze při rozebírání přemostění přes železniční trať vedoucí z Prahy-Bubny až do Chomutova.

Odstraňování mostní konstrukce je další z řady etap, které povedou k celkové obnově silnice v této vytížené ulici. Pracovníci budou most rozřezávat celkem tři dny, až z místa zmizí úplně. Kvůli zásahu je trať pod mostem pro vlaky do 10. srpna úplně uzavřená.

Podívejte se, jak práce v Korunovační ulici probíhaly:

Video
Video se připravuje ...

Postup prací při odstraňování části konstrukce mostu v Korunovační ulici v Praze Daniel Vitouš

Po mostě nezbydou ani stopy

Až most zmizí úplně, bude se na místě dlouhé měsíce nacházet pouze prázdná propast. Nové přemostění se totiž na Korunovační položí až začátkem října, kdy opět na dva dny dojde k výluce železniční trati. Položením konstrukce ale práce na mostu neskončí, dělníci ho budou ještě přímo v Korunovační dodělávat až do konce listopadu.

Podle předpokladů Technické správy komunikací (TSK) se první auta po novém mostě projedou 10. prosince. „Souběžně s opravou mostu bude provedena rekonstrukce komunikace Pod Kaštany–Korunovační, která je nejzatíženější sběrnou komunikací v Praze,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Podle ní se také místní obyvatelé mohou těšit na snížení hluku v lokalitě, protože dojde k výměně kamenné dlažby silnice za asfaltový povrch.

Prohlédněte si fotografie z odstraňování mostní konstrukce:

Fotogalerie
11 fotografií