Průjezd Korunovační ulicí činil před uzavírkou podle informací Technické správy komunikací (TSK) okolo deseti tisíc aut denně z centra i do centra. Teď většina této dopravy míří přes Vítězné náměstí. Další uzávírka je v nedaleké Wolkerově ulici, a kvůli špatnému značení, kdy řidiči míří ulicí Pod Kaštany přímo napojenou na uzavřenou Korunovační, se musí složitě vracet přes okolní uličky.

„Podle dostupných informací několik dnů nazpět couval autobus z Německa plný turistů přes železniční přejezd, protože nevěděl, že tudy na Milady Horákové neprojede. Tím se zhoršuje situace v Bubenči, což je rezidenční čtvrť. Už teď tady začínají být vytlučené ulice z nadměrné zátěže,“ řekl pro Blesk.cz František Čuňas Stárek.

Kandidát na senátora disident Stárek, který byl na čtvrtečním setkání přítomen, zkritizoval nedostatečné dopravní značení také kvůli tomu, že řidiči bloudí po Praze 6 ve snaze dostat se na letiště. Náměstek Dolínek připustil, že by měla být informovanost lepší, o což se hodlá zasadit. Řešení situace ale na setkání nezaznělo. Místostarosta Prahy 6 Martin Polách vzkázal, že městská část není investorem stavby.

Praha 6 a 7 se nemůže dohodnout

Rekonstrukce by podle informací náměstka pro dopravu Petra Dolínka měla být hotová 15. prosince letošního roku, čímž by se podle něj měla částečně zkrátit i uzávěrka. „TSK prověřuje některé možnosti průjezdnosti aut a autobusů. Zajímavý je rozpor mezi Prahou 6 a 7. Někteří na radnici na Praze 7 by chtěli zúžit Korunovační ve směru do centra jen na jeden pruh. S tím Praha 6 nesouhlasí,“ uvedl Dolínek v pátek ráno na facebookové stránce.

Podle něj by k zúžení mělo dojít z důvodu zvýšení bezpečnosti na dvou přechodech v ulici, a to snížením počtu pruhů a ostrůvků, což prosazuje zástupce starosty Prahy 7 Ondřej Mirovský. Na to ale lidé na sociální síti reagují ne příliš pozitivně. 

„Nynější průjezdnost „Kulaťáku“ (Vítězné náměstí, pozn. red.) je hodně špatná a z velké části způsobená i uzávěrkou Korunovační. Pokud pan Mirovský dosáhne svého a zúží druhý a poslední výjezd z Dejvic a Bubenče na jeden pruh, lze předpokládat, že se situace na Kulaťáku stane trvalou,“ řekl jeden z diskutujících Jan Hladík. Na facebookové stránce Dejvická parta občané celou situaci aktivně řeší.

Například za jeden z hlavních problémů považují, že nebyli včas informováni o plánovaných opravách. Dozvěděli se to z radničních novin v den, kdy uzavírka začala. Navíc nebyly vyřešeny objízdné trasy. Podle Stárka by například pomohlo zobousměrnění blízké Pelléovy ulice s výjezdem přes ulici U Vorlíků ve směru na Hradčanskou. To by podle něj mohlo posloužit jako obchvat Vítězného náměstí.

Fotogalerie
12 fotografií