Na dveřích obchodu nyní visí velký nápis K pronájmu. „Už lahůdkářství nechceme provozovat, proto jsme se rozhodli prostory pronajmout. Co tam bude, ještě nevíme, třeba se tam lahůdkářství vrátí,“ uvedl spolumajitel.

Cukrárna ale zůstane, chceme pronajmout jen lahůdkářství a trafiku. Zatím jsme nikam inzerát nedávali, jen jsme na dveře nalepili cedule a ozvalo se pár zájemců,“ dodal.

V lahůdkářství prodávali hlavně chlebíčky, saláty, sekanou, grilovaná kuřata a podobně

Na dobrotách si tam pochutnával i český architekt Josef Pleskot, který má kancelář nedaleko lahůdkářství. 

„Škoda. To lahůdkářství a cukrárna tam byly již i za komunistů. Prvně jsem tam byl s mým otcem někdy v 80. letech a dali jsme si sachr. Chodil jsem tam docela pravidelně od roku 1990 na grilované kuře, na saláty, na chlebíčky, na kyselé okurky a také na sachr,“ zavzpomínal pro Blesk.cz Pleskot.

„Mimochodem, ten sachr měl stále stejnou chuť, jak v 80. letech, tak ještě v roce 2016… Mám rád, když se některé věci nemění… Ale jak je vidět, nic netrvá věčně,“ dodal architekt.

Velčovský: Moc se nám stýská

Redaktorka Blesk.cz na místě potkala pana Sašu (41), který bral za dveře. „Jsem zaskočený, že cukrárna nefunguje a ani lahůdkářství, chodil jsem sem pro něco dobrého asi osm let, ale nedávno jsem se odstěhoval, tak ani nevím, že už nemají otevřeno,“ řekl Saša.

Cukrárna ale bude fungovat i nadále, přes léto jen prochází rekonstrukcí. Otevře opět 1. září.

Lahůdkářství oplakává i řada lidí na Facebooku. „Všichni jsme tady nakupovali sekanou a chlebíčky. Moc se nám stýská,“ vzpomíná například designér Maxim Velčovský.

Devět let jsem tam vystával frontu,“ přidal se Lukáš Pinkava. A například Líba Nosková-Kučírková si lahůdky také oblíbila. „Pár let jsem bydlela, co by kamenem dohodil. A byla jsem tam téměř denně,“ povzdechla si.

Podívejte se na zavřené lahůdkářství:

Fotogalerie
6 fotografií