Poliklinika se v uplynulých letech propadla do hlubokých dluhů a předchozí vedení radnice zvažovalo její prodej. Současná rada chce provoz zachovat. „Domníváme se totiž, že zařízení garantuje občanům zachování zdravotní péče. Můžeme zajistit zastupitelnost například v období dovolených a i v případě jakýchkoli krizových situací můžeme využívat služeb našich doktorů,“ uvedla radní Silvie Kratochvílová (Koalice Pro 7).

Radnice loni vybrala nového ředitele, který má polikliniku vyvést z dluhů. „Organizaci přebíral s nesplacenými fakturami v celkové hodnotě přes pět milionů korun,“ uvedla dále. Nyní prý už zařízení dluhy nemá. „Naopak vzrostl počet výkonů, které se ale v hospodaření projeví až v roce 2018,“ doplnila Kratochvílová.

Zdravotníci se ke stěhování vyjádřili dopisem adresovaným radnici. „Z něj jednoznačně vyplynulo, že přemístění do nových a hlavně bezbariérových prostor vítají, stejně jako modernizaci zastaralé zdravotnické technologie, jako je rentgen, sono, echokardiograf, pracoviště ORL a tak dále. Zatím žádný ze stávajících lékařů neuvažuje o odchodu z polikliniky,“ řekl ředitel Dušek.

Budova na Strossmayerově náměstí není pro potřeby zdravotnického zařízení vhodná. Neodpovídá běžným standardům a nemá bezbariérový vstup. Poliklinika navíc platí vysoké poplatky za služby a nájemné. „Stěhujeme se do vlastních prostor, které jsou z hlediska provozu úspornější, v objektu je lékárna a zachovány budou i praxe zubařů, kteří tam jsou nyní,“ řekla Kratochvílová. Radnice má vypracovanou studii a připravuje projektovou dokumentaci.