Zfetovaný a zřejmě i psychicky labilní muž se v noci na pátek koupal v Botiči zcela nahý a obtěžoval všechny kolemjdoucí. „Pražský agresivní občan obtěžoval lidi v okolí Botiče, na místě musela zasahovat i policie a následně byl ošetřen na místě,“ řekl Blesku tiskový mluvčí Zdravotní záchranné služby Praha Dominik Horn.

Na jeho zklidnění bylo potřeba šest policistů a několik zdravotníků, kteří se o něj poté postarali v sanitce. „Muž byl silně intoxikovaný návykovými látkami a vzhledem k jeho agresivitě i obtížně vyšetřitelný. Poté byl převezen na psychiatrickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ dodal Horn pro Blesk.

Agresivní naháč ohrožoval u Botiče občany. Zpacifikovat ho musela policie.
Autor: David Malík

Naháč i na Stodůlkách

Podobný případ se stal i dva týdny zpět, kdy jiný nahý muž pobíhal po Stodůlkách. Bez oblečení běhal v ulici U Jezera a někdo z místních obyvatel na exhibicionistu zavolal městskou policii. Strážníci naháče na místě dostihli, muž jim sdělil, že ani neví, proč se svlékl do naha. Hlídka městské policie naháče vyzvala, ať se obleče, zavolala záchrannou službu, která muže odvezla rovnou na psychiatrii.

„Muž strážníkům řekl, že vlastně neví, proč chodí nahý, a neví, co se s ním děje. Strážníci proto na místo přivolali záchrannou službu. Muž poté strážníkům sdělil, že oblečení nechal nedaleko u kontejneru na odpad. Strážníci oblečení nalezli a předali ho mladíkovi, aby se mohl obléknout. Záchranáři ho následně převezli na psychiatrické oddělení jedné z pražských nemocnic,“ řekl k případu Blesku tiskový mluvčí pražských policistů Jan Čihák.

Fotogalerie
35 fotografií