Piknik s primátorkou poskytl kolemjdoucím možnost dát si za slunného letního rána venkovní snídani zdarma. Sladké pečivo, obložené bagety nebo housky a káva. To všechno se na snídaňovém menu nacházelo. Na jídlo se stála fronta, primátorka Krnáčová se mezitím zastavovala u lidí a povídala si s nimi.

Lidé snídali na Malostranském náměstí v Praze.
Autor: Daniel Vitouš

Když se primátorka posadila ke stolečkům na náměstí mezi snídající, rozpovídala se o tom, co by ráda během léta s náměstím provedla. „Náměstí patří pěším a turistům, neslouží jako parkoviště,“ prohlásila. Do budoucna by si prý na Malostranském náměstí rozhodně představovala umístění více zeleně a také pítka pro kolemjdoucí. Ty přijdou v horkých letních dnech obzvlášť vhod.

Malostranské náměstí hostilo za letního rána snídaňový piknik.
Autor: Daniel Vitouš

„Ráda bych zde viděla i pojízdnou kavárnu,“ pokračuje ve výčtu změn na místě Adriana Krnáčová. O umístění takové služby se prý jedná s kavárenským obchodním řetězcem. Náměstí se má také stát prostorem pro konání kulturních akcí. Primátorka by na místě chtěla v průběhu léta připravit také cvičení jógy Pozdrav slunci. Kdy přesně proběhne, zatím není jasné. „Lidé se termín včas dozví, přineseme si karimatky a zacvičíme si,“ uvedla Krnáčová.

Lidé snídali na Malostranském náměstí v Praze.
Autor: Daniel Vitouš

Kde budou lidé parkovat?

Redakce Blesk.cz na náměstí před ukončením parkoviště zjišťovala, nakolik lidé se změnou souhlasí. Spoustě obyvatel se nápad zrušení parkovacího stání na Malostranském náměstí líbí, poukazují ale zároveň na to, že zrušená místa nemají v oblasti náhradu. Zejména pro podnikatele a politiky, kteří v oblasti pracují, to tedy znamená novou každodenní komplikaci.

V průběhu snídaně na náměstí zůstalo na dnes již bývalém parkovišti stát poslední zaparkované auto německé poznávací značky. Primátorka přinesla pro tento případ speciálně ručně nakreslený obrázek s textem, který informuje, že se na Malostranském náměstí parkoviště ruší. Nepodcenila situaci a obrázek přinesla s prohlášením v české i německé verzi. Tu cizojazyčnou pak poslednímu stojícímu vozu umístila za stěrač.

Primátorka umístila poslednímu stojícímu autu za stěrač obrázek s německým textem.
Autor: Daniel Vitouš

Prohlédněte si, jak piknik s primátorkou probíhal:

Fotogalerie
19 fotografií