Průtrž mračen v odpoledních hodinách nad Letnou. Návštěvníci by mohli mít tak na několik desítek minut po zábavě. Avšak čtveřice showmanů z tanečního akrobatického divadla na chůdách se o zábavu postarala. A to i přesto, že si mohli na rozbláceném trávníku na chůdách ublížit.

Návštěvníci natěsnaní ve venkovních stanech pozorovali vystoupení s nadšením. „Neskutečné. Divím se, že to neodvolali. Takový slejvák, a ti muži se toho vůbec nebáli a i přesto tančili a lehali si na promáčený trávník, jako kdyby bylo sucho a svítilo sluníčko,“ obdivovala vystoupení návštěvnice Veronika (32).

Zdálo se, jako kdyby extrémní podmínky nebyly ničím neobvyklým, s čím by se mladí akrobaté ještě nesetkali. Opak byl však pravdou. „V takovémto dešti jsme ještě nikdy nevystupovali,“ prozradil se smíchem Jiří Jelínek, který měl šaty absolutně mokré, že by je mohl na místě začít ždímat.

Malí návštěvníci se v neděli mohli těšit nejen z vtipného vystoupení Long Vehicle Circusu, ale zejména z aktivního programu, při kterém se mohli vyřádit. „Malý si tu zejména oblíbil odrážení boty… A to i v naprostém slejváku. Nejprve jsme se schovali pod stromem, kde jsme bubnovali, ale se zesílením deště jsme byli nuceni běžet sem do stanu. Byla jsem tu i loni a i letošní festival mohu jedině chválit. Stačí se podívat na malého, který je nadšený,“ hodnotila letošní ročník festivalu maminka Tereza (35).

Fotogalerie
6 fotografií