Avon pochod odstartoval v poledne na Staroměstském náměstí. Tisíce žen a mužů se vydali do ulic, aby podpořily boj s rakovinou prsu. Pražané zakončili průvod na Štvanici, kde na ně čekala celodenní hudební show. 

„Nejvíce jsme se těšili na Kryštof. Jako vždy to byl ohromný koncert. A ten vtipný příběh o sexu za toitoikama Jaryny a Ríši byl k popukání. Koncert neměl chybu,“ těšila se z hudební show Patricie (30), která se pochodu účastnila už opakovaně.

Video
Video se připravuje ...

Richard Krajčo přišel s originálním příběhem. Pobavil příběhem Ríši a Jaryny. Eva Fornálová



Právě koncert kapely Kryštof přilákal davy lidí. „Těšili jsme se na koncert, večer se chystáme vrátit. Teď míříme na jídlo do centra. Fronty se nám tady stát zrovna moc nechtějí,“ řekla Blesku Sára (25), která přijela až z Plzně.

Symbolem pochodu jsou tradičně růžová trička. Koupí trička účastníci přispívají na prevenci, projekty pro pacientky a vyhodnocování screeningových dat. Podle organizátorů akce rakovinou prsu onemocní každá osmá žena.

Ročně přibývá kolem šesti tisíc žen s touto diagnózou, v současnosti jich v Česku žije asi 50 tisíc. Toto onemocnění je také nejčastější příčinou úmrtí žen ve věku mezi 20 a 54 lety, a to i přesto, že rakovina prsu je poměrně snadno léčitelná, pokud je nádor odhalen včas.

Loni se do pochodu zapojilo na 23 tisíc lidí a výtěžek na konto Avon proti rakovině prsu činil 7,8 milionu korun. Podobné pochody se konají v šesti desítkách zemí.

Fotogalerie
17 fotografií