Změny v autobusové dopravě se nejvíce dotknou Mělnicka. Vzhledem k častým kolonám, které byly problémem v Ďáblické ulici, pojede autobus 349 nově po trase mezi Březiněvsí a Ládvím po dálnici D8.

„Zastávka Sídliště Ďáblice bude pro tuto linku zrušena a nahrazena zřízením zastávky Třebenická, kde je zajištěn přestup na městské autobusové linky 136, 177 a 183 ve směru Prosek a Vysočanská,” řekl tiskový mluvčí ROPID Filip Drápal. Pro dvě autobusové linky s číslem 348 a 369 se zřídí zastávka Ďáblický hřbitov, která bude na znamení.

Autobusovou linku 474 nově čeká i víkendový provoz

Měnit se bude, ale i trasa linky 474 na Mělník. Nově bude vedena obousměrně přes novou zastávku Mělník, Podolí, koupaliště. Na autobusové trase bude zaveden i víkendový provoz, který bude jezdit až do 19 hodin.

Změny se dotknou i železniční dopravy.
Autor: Arriva

Změn se od druhé červnové dékády dočká i vlaková příměstská linka S54 na trase Hostavice - Středokluky. Linka, která funguje od prosince 2015, bude mít nový jízdní řád. ROPID si od změny slibuje především lepší návaznost spojů z Hostivice do Prahy.

„V pracovní dny budou nově jezdit vlaky v ranní i odpolední špičce v pravidelném hodinovém intervalu, odpolední provoz bude navíc prodloužen do asi 20:00. O víkendu budou spoje rozloženy mezi 7:00 a 19:00 do dvou až tříhodinového intervalu,” dodává Drápal.

Poslední změna v autobusové dopravě se týká linky 406. V provozu bude po celý týden včetně večerních časů. Sezónní rozšíření v podvečerním provozu čeká také linku 419 na trase Stará Boleslav.