„V jednom z domů v Biskupcově ulici na Žižkově zasahovali v pátek dopoledne hasiči ze Strašnic kvůli výbuchu zbytkového plynu v potrubí. Hasiči evakuovali několik lidí. Když na místo přijeli, tak už dva zranění lidé byli v péči zdravotnické záchranné služby. Na místě nezjistili další únik plynu, takže se lidé do domu mohli zanedlouho vrátit,“ uvedla Blesku Pavlína Adamcová, mluvčí pražských hasičů.

Ke stavu zraněných se vyjádřila Blesku mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová, která uvedla: „Na místo vyrazil vůz lékaře a dvě posádky zdravotnické záchranné služby. Našli zde dva popálené muže, oba ročník 1968. Zdravotnická záchranná služba popálené muže odvezla do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Jeden z mužů měl popáleniny na 4 % těla, druhý na 30 % těla. Ten byl přeložen na jednotku intenzivní péče.“

Policie výbuch plynu prošetří

„Z domu bylo evakuováno devět osob, které se po hodině mohly do domu vrátit. Policie nyní zjišťuje, zda nebyl na místě spáchán trestný čin z nedbalosti,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Fotogalerie
13 fotografií