Do pátku 10. června za pražský dopravní podnik dočasně zodpovídal Ladislav Urbánek. Na jeho místo, tedy na místo generálního ředitele DPP, představenstvo dosadilo Martina Gillara. 

„Funkci předsedy představenstva a pozici generálního ředitele DPP přijímám s velkou pokorou. Rád bych všechny zaměstnance ujistil, že v tuto chvíli nechystám žádná plošná personální opatření. DPP je podnik s dobrým jménem nejen v regionálním, ale i celoevropském měřítku. Za těch několik málo týdnů mého působení v DPP jsem měl možnost poznat řadu kvalitních kolegů. Považuji za svoji prioritu v co nejbližší době seznámit všechny spolupracovníky s vizí, kterou bych rád za pomoci všech zaměstnanců DPP naplnil,“ uvedl nový generální ředitel DPP Martin Gillar, který je zároveň předsedou představenstva.

Pražský dopravní podnik povede Martin Gillar.
Autor: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Volbu si pochvaluje i pražský magistrát

„Věřím, že pod vedením Martina Gillara dojde k nastavení lepší komunikace s akcionářem DPP. Stojí před ním důležité úkoly v oblasti čerpání finančních prostředků na investice a urychlení modernizace podniku,“ řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport a předseda dozorčí rady DPP Petr Dolínek (ČSSD).

Ve čtvrtečním chatu změnu ve vedení DPP okomentovala i Adriana Krnáčová, která uvedla: „O výměně ředitele dopravního podniku se diskutovalo od loňského podzimu, když jsem již tehdy řekla mé výhrady vůči tehdejšímu řediteli, především v oblasti řízení podniku, kdy jsme nebyli spokojeni s výsledky. Kauz v poslední době přibývalo. Vzpomenu jen některé: manažersky nezvládnuté řešení smluvního vztahu se společností Rencar, podivné výběrové řízení na pozici investičního ředitele, kde vítěz byl znám předem, zrušená zakázka na autobusy, celkově neschopnost proinvestovat finanční prostředky a zvyšování provozních nákladů.“