Donedávna rekonstrukce Werichovy vily pokulhávala a žádné práce tak kvůli dlouhým jednáním neprobíhaly. Budoucí nájemce vily, kterým je Nadace Jana a Medy Mládkových, ze své vůle pronajímateli městské části Praha 1 navrhl z důvodů zvýšení standardu kulturních a společenských akcí změnu projektu rekonstrukce budovy. To se ale v těchto dnech změní a zbytek rekonstrukce Werichovy vily by se tak mohl rozběhnout do zdárného konce.

Oprava Werichovy vily by se mohla už brzy dotáhnout do konce.
Autor: Zuzana Kábelová

Dohoda o investicích do předmětu nájmu ze strany nájemce i dodatek ke smlouvě o rekonstrukci Werichovy vily byly podepsány minulý týden, a tedy již nic nebrání tomu, aby se stavba opět rozběhla do definitivně odsouhlasené podoby,“ uvedla Blažková.

Rekonstrukce vily ale ještě nějaký čas potrvá. „Samozřejmě to znamená posunutí časového harmonogramu konečného předání díla, které podle posledního dodatku je stanoveno do 15. prosince 2016,“ dodává Blažková.

Oprava Werichovy vily by se mohla už brzy dotáhnout do konce.
Autor: Zuzana Kábelová

Městská část Prahy 1 s návrhy na změnu rekonstrukce Werichovy vily, o kterých jednala s nadací Jana a Medy Mládkových, souhlasila. Z toho ovšem vyplynula nutnost posvětit projektové změny a uzavřít dodatek s dodavatelem díla na její vyprojektování a provedení.

Její rozsah je v objemu přibližně 8,6 milionu korun při menším množství prací a 10,5 milionu korun při větším množství práce. Většinou se jedná o změny v provedení silno a slaboproudých rozvodů,“ dodává Blažková.