Radnice Prahy 10 původně navrhovala pozemek magistrátu vrátit, s tím, že stanoví podmínky pro jeho využití. Tím by bylo například parkoviště nebo parkovací místa v postavené budově. To však ale středeční usnesení upravilo a k tomu uvedlo: „Záleží nám na budoucím koncepčním a uceleném rozvoji této lokality, která si zaslouží kvalitní urbanistické dotvoření. Na pozemku, který je z naší strany magistrátem požadován, se nachází několik stovek parkovacích míst pro obyvatele Prahy 10.”

Nově zvolení místostarosta pro majetek Tomáš Pek (TOP 09) ve středu uvedl, že jsou v usnesení zastupitelstva hlavního města chyby, a proto není možné s odsvěřením pozemku souhlasit. Opozice tak žádala, aby byl pozemek Praze vrácen rovnou a následně se jednalo teprve o podrobnostech jeho využití.

Magistrát kvůli prodeji vršovického Ďolíčku bude s Prahou 10 i nadále jednat.
Autor: ČTK

Městská část chce ukončit smlouvu o ceně. Majitele stadionu tak vyzve, aby ji nejdříve ukončil on sám, pokud by tak neučinil do konce července, bude o ukončení s ním jednat. Jestliže by se tak nestalo, smlouvu by mu vypověděla městská část v říjnu sama.

O osudech vršovického Ďolíčku, na kterém hraje fotbalový klub Bohemians 1905, se jedná od roku 2011. Původně o stadion měla zájem sama Praha 10, která jejímu majiteli nabízela pozemek, kde je dnes parkoviště v hodnotě 60 milionů korun a k tomu doplatek 49 milionů korun. To ale zamítla rada hlavního města a v březnu o Ďolíček projevila zájem sama.

Fotogalerie
3 fotografie