V denním centru U Bulhara bezdomovci již delší dobu využívají možnost návštěvy praktického lékaře a také gynekologa. Nyní jsou tak doplněny o další dvě specializace. „Právě péče v těchto čtyřech oblastech chybí lidem bez domova nejvíce,“ řekl Jan Kadlec, ředitel Naděje, charitativní organizace, která pomáhá nejen bezdomovcům. Psychiatrickou ordinaci budou moci lidé bez domova využívat každý pátek, zubní potom jednou za dva týdny, a to z důvodu nedostatku zubních lékařů. Odhadem by pak jejich péči mohlo vyhledat až 900 osob za rok.

Kromě zdravotní péče denní centrum U Bulhara poskytuje také bezdomovcům možnost výměny oblečení, sprchu či psychologické poradenství. Pražští bezdomovci vítají i umístění ordinací v denním centru, protože mají před návštěvou lékaře možnost hygieny.

Bezdomovcům je nově k dispozici v denním centru U Bulhara zubní lékař a psychiatr.
Autor: Josef Kreps
V příštích letech by Praha měla navýšit kapacitu azylových domů včetně nízkoprahových pracovišť pro bezdomovce. V současné době se jich na území metropole nachází padesát. Podle konceptu magistrátu by se mělo v budoucnu investovat i do sociálních a startovacích bytů.

V současné době se odhaduje, že v Praze je na 4 tisíce bezdomovců. Většina místních bezdomovců ale z Prahy vůbec nepochází a je z jiných krajů republiky.