Přitom člověk by řekl, že vysokorychlostní připojení by mohlo ve stanicích, které nejsou příliš hluboko, normálně fungovat. „Ty stanice jsou často z betonu, železobetonu a tím ten signál neprochází,“ vysvětlila v pořadu Selfie z Prahy mluvčí O2 Kateřina Mikšovská. Proto je v každé stanici vysílač. Ten ale vysílá jen ten nejslabší signál – 2G neboli EDGE.

Ovšem ani po výstupu na povrch, kde by už člověk očekával rychlé připojení LTE, se mobily často nedokážou přepnout. „Záleží na konkrétním typu telefonu. U některých funguje přepínání automaticky hned, u jiných je to trošku pomalejší. Takže pomůže, když zákazník telefon restartuje,“ radí Mikšovská.

Tyto problémy už ale nemusejí řešit cestující na nové trase metra A. Tam funguje LTE ve stanicích i v tunelech. A tento rok mají operátoři pokrýt signálem i část linky C.

Navíc teď spolu s ostatními operátory a dopravním podnikem pracujeme na pilotním projektu pokrytí celého metra LTE. Což je projekt na několik následujících let. V rámci něj samozřejmě dojde i k modernizaci stávajícího systému,“ uvedla mluvčí Vodafone Markéta Kuklová.

Reportáž o špatném signálu najdete ve zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, jak specifičtí jsou obyvatelé Letné:

Video
Video se připravuje ...

Selfie z Prahy – 36. díl Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček