Každý kdo chce, může do Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Jinonicích nebo na recepci redakce Blesku – Czech News Center, Komunardů 42, zanést staré ošacení, včetně dek, ručníků nebo prostěradel. Pomoci ale můžete i například konzervami pro psy nebo kočky, zobáním pro ptáky nebo senem či pilinami. 

Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy Blesk Praha zásobil starými výtisky.
Autor: Martin Pekárek

„Velice redakci Blesk Praha děkujeme za staré noviny, které ihned využijeme jako podestýlku pro zvířata. Jsme rádi za jakoukoliv pomoc a i zvířata zde to ocení. Pokud nám chce někdo věnovat cokoliv, co by se nám mohlo hodit, ať zavolá na náš dispečink 773 772 771,“ uvedla Zuzana Pokorná, vedoucí ošetřovatelka z Jinonic.

V současné době je ve stanici v Jinonicích několik desítek mláďat. Klece zde obývají například liščata, mláďata kuny skalní, malí kosíci nebo holoubátka. Ošetřovatelé se také starají o několik labutí a dravců. „Do stanice se nedávno dostala i samice a samec velice vzácného opeřence, kteří se v Praze vyskytují zřídka, a to výra velkého,“ dodala Pokorná. V průběhu naší návštěvy do stanice přivezli i krtka.

Fotogalerie
7 fotografií