Na nepřátelství vůči jiné rase nebo skupině lidí chtěli poukázat účastníci Pochodu dobré vůle, který se konal v centru Prahy v rámci 13. ročníku akce Kulturou proti antisemitismu.

Účastníci Pochodu vyšli z náměstí Franze Kafky, před Rudolfinem uctili památku obětí holocaustu. Studenti středních škol tam v češtině a němčině přečetli jména několika obětí této strašlivé kapitoly druhé světové války. Poté všichni zamířili do Valdštejnské zahrady, kde akce vyvrcholila kulturním programem.

Video
Video se připravuje ...

Pochod Kulturou proti antisemitismu Tadeáš Provazník, Blesk

Setkání v zahradě v areálu Senátu se během posledních let zúčastnili například pražská primátorka Adriana Krnáčová, ministr kultury Daniel Herman, místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, izraelský velvyslanec Gary Koren či pamětnice holocaustu Doris Grozdanovičová. Letos tomu nebylo jinak, ačkoliv počasí akci příliš nepřálo, i přesto si v dešti našly stovky lidí cestu k pochodu. 


Loni se shromáždění zúčastnilo více než 500 lidí, mezi nimi 50 českých a 50 německých středoškoláků. Letos byla účast podobná. Akci zahájil herec Jan Potměšil židovskou modlitbou před budovou Senátu.  

Cílem akce, kterou pořádalo Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, je v souvislosti s uprchlickou krizí mobilizovat občany, jimž není lhostejný narůstající antisemitismus v Evropě.

Video
Video se připravuje ...

Vypuštění balonků na znamení dobré vůle ve Valdštejnských zahradách Tadeáš Provazník, Blesk

Podívejte se na obsáhlou galerii i videa z pochodu:

Fotogalerie
19 fotografií