„Česká republika čelí, podobně jako další země Evropy, děsivému sociálně-inženýrskému projektu stěhování národů. Vetřelecká tsunami není spontánním procesem, ale procesem velice precizně řízeným, za který nesou odpovědnost politické špičky EU i naše vlastní domácí politické elity,“ lákal Bartoš lidi na demonstraci. A ti na 14. hodinu přišli.

Nedorazil tentokrát naopak někdejší šéf republikánů Miroslav Sládek. Musel prý zůstat doma kvůli „problémům v rodině“. 

Před 16. hodinou začalo na místě pršet a první z účastníků demonstrace začali odcházet. V 16:15 oficiální program skončil, lidé ale přešli na Staroměstské náměstí a akci definitivně rozpustili na „Václaváku“.

Bartoš zmínil nový režim a pohrozil policii

Při obdobném protestu na konci března zasahovala policie a Bartoše zadržela poté, co politikům hrozil „trestem nejvyšším“.

Možná i proto teď šéf radikální Národní demokracie do pozvánky napsal: „Věříme, že vy, národně orientovaní policisté, budete s námi i v sobotu 9. dubna. Chtěl bych proto apelovat nejen na vás, ale především na vaše kolegy, kteří zatím tak pevný postoj nemají, aby v případě, že dostanete rozkazy demonstraci podobným způsobem rozehnat, zvážili, jak se k takovému rozkazu postavit.“ Policisty vyzval, aby si na znamení sympatií k demonstrujícím umístili na svou uniformu bílé kapesníčky. Neudělal to žádný z nich. 

Nový režim podle Bartoše prý „ocení statečnost těch policistů, kteří sympatizují s demonstrujícími a jsou při jejich rozehnání zdrženliví“.

Odpůrci migrantů v čele s Konvičkou „uzavřeli hranice

Další protest se odehrál na hraničních přechodech. Zhruba čtyři stovky lidí, mezi nimi i šéf Bloku proti islámu Martin Konvička, symbolicky blokovaly trojici přechodů.

Fotogalerie
13 fotografií