V první etapě byla zrekonstruována administrativní část a přibyly dvě nové seminární místnosti pro výuku zdravotních sester a mediků 1. lékařské fakulty Karlovy univerzity. V druhé etapě se rekonstruovala samotná jednotka intenzivní péče.

Video
Video se připravuje ...

Herec Hrušínský otevřel novou JIPku. Loni mu tady zachraňovali život. Jan Jakubec

„Rekonstrukce umožní nejen kvalitnější poskytování zdravotní péče, ale také lepší a moderní pracovní prostředí pro personál kliniky. A v neposlední řadě také zkvalitní podmínky výuky mediků z 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy,“ uvedl pro Blesk.cz ředitel nemocnice MUDr. Zdeněk Beneš. 

Jednotka intenzivní péče Chirurgické kliniky má nově deset lůžek, z toho čtyři v nejvyšší kategorii s možností umělé plicní ventilace.

„Hlavním důvodem pro rekonstrukci jednotky intenzivní péče byly nevyhovující provozní a hygienické podmínky původního oddělení,“ dodal pro Blesk.cz MUDr. Jaromír Šimša, přednosta Chirurgické kliniky Thomayerovy nemocnice.

Slavnostního přestřižení pásky se ujal herec Jan Hrušínský, který tady v loňském roce byl hospitalizován. „Museli mi udělat tracheotomii. Nemohl jsem totiž sám dýchat, měl jsem oboustranný zápal plic,“ svěřil se tehdy pro Aha! Hrušínský. Celý rozhovor o hospitalizaci Jana Hrušínského najdete ZDE.

„Podezírám nemocnici, že jsem byl osloven jako velice nadějný klient,“ řekl v nadsázce Hrušínský, když přestřihával pásku a pak se fotil s personálem.

 

Rekonstrukce jednotky intenzivní péče vyšla na dvacet milionů korun. Na financování rekonstrukce se podílelo ministerstvo zdravotnictví částkou třináct a půl milionu korun, zbytek peněz šel z rozpočtu Thomayerovy nemocnice.

Na Chirurgické klinice Thomayerovy nemocnice je ročně ambulantně ošetřeno čtyřicet sedm tisíc nemocných. K operaci a léčení jsou každoročně přijímány téměř čtyři tisíce osob.

Fotogalerie
9 fotografií