Začátek sezóny na parník přilákal řadu rodin a seniorů, kteří měli chuť užít si vyhlídkovou jízdu po Vltavě. Avšak na konci cesty je čekala překážka v podobě betonového panelu, který neměl konce. Překvapeni tak byli nejen pasažéři, kteří museli překážku přeskakovat, ale také posádka lodi, která ihned zjišťovala, kdo a z jakého důvodu tam zábranu podél silnice umístil.

Video
Video se připravuje ...

Císařský ostrov před dvěma týdny a dnes Eva Fornálová

Důvodem umístění zátaras v zatáčce byla výstavba nové vodní linky Ústřední čistírny odpadních vod. „Betonové bloky zde byly umístěny na základě projednání s Prahou 7 a Policií České republiky tak, aby byl zajištěn požadavek na bezpečný přechod chodců v křižovatce a aby nedošlo ke zranění chodců,“ uvedl důvod vzniklé bariéry před dvěma týdny tiskový mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy Vít Hofman, který ovšem netušil, že firma, která „obří obrubník“ instalovala, nepochopila plánek ke stanovení místní úpravy. Po vyjádření Víta Hofmana to vypadalo pro vozíčkáře a maminky s kočárky beznadějně. 

Museli jsme se vydat přes trávník. Naštěstí nebylo po dešti, jinak bychom se brodili bahnem,“ stěžovala si jedna z cestujících, která musela s kočárkem zábranu nelehce objíždět. Avšak stížnosti lidí na bariéru udělaly své.

Bezbariérovou cestu zablokoval šlendrián

Dnes už se tak nemusí bát cestovat bezbariérovým parníkem ani vozíčkáři. „Špatně situovaná úprava city bloků na Císařském ostrově opravena, byl to šlendrián dodavatele, který nepochopil plánek ke stanovení místní úpravy. Důvod této úpravy je dán stavbou čističky a vysokou intenzitou nákladní dopravy v místě a snahou o vyšší ochranu chodců,“ uvedl na svém Facebooku zástupce starosty Prahy 7 Onřej Mirovský.

 

Cestička hezky navazuje na vozovku, kde je odkloněna, takže jsem bez problémů přešli silnici s celou rodinou,“ chválila si přemístěné betonové bloky Pavlína Kotková, která využila cesty parníkem 5. dubna.

Fotogalerie
14 fotografií