Jak se zdá, roky starý problém se zápachem z kanalizace blízko sídliště Metropole Zličín a Obchodního centra Metropole nemá konce. Po jednání z 30. března na svých stránkách městská část Praha-Zličín hlásá nové upozornění občanům. Ve zkratce se dá říct, že čím více si lidé budou stěžovat na infolince Pražských vodovodů a kanalizací, tím spíše se s otravným pachem něco udělá. 

Na základě opakovaných oprávněných stížností občanů na zápach z kanalizace pro veřejnou potřebu pozvala Rada Městské části Praha-Zličín na své jednání společnosti Pražské vodovody a kanalizace za účelem návrhu dalšího postupu. Až do konce dubna mohou občané volat v případě zápachu z kanalizace na operativní linku společnosti Pražských vodovodů a kanalizací 840 111 112.

Pražské vodovody a kanalizace se snaží problém řešit. „O problému víme, jednáme s dotčenými orgány a snažíme se najít řešení. Jde vsak o kvalitu vypouštěné vody od VaK Beroun, které by ji měly upravit,“ řekl Blesku tiskový mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Vodovody a kanalizace Beroun reagovaly na dotazy redaktora Blesku tak, že: „V současné době je technický ředitel i ředitel společnosti služebně mimo společnost a na vaše dotazy bude tedy možné reagovat co nejdříve,” napsala Blesku Kateřina Sejdlerová. Blesk bude o jednání i nadále informovat.

Místní obtěžuje špatně vedená kanalizace na křižovatce při výjezdu ze sídliště. „Řešíme to už hodně dlouho, ale bezúspěšně. Nejprve s firmou VaK Beroun a PVK Praha, ale stále se nic nestalo,“ řekla již dříve Blesku starostka městské části Praha-Zličín Marta Koropecká (BPP). A lidé jí dávají za pravdu. „Řešili jsme to už několikrát na výborech i se starostkou, ale prý se s tím nedá nic udělat kvůli předpisům,” říká Blesku další obyvatelka sídliště.