Textilní síť se protrhala ve spojích kvůli mokrému sněhu, který v Praze padal od pondělního podvečera. Tíha vytvořila několik otvorů, kterými postupně ptáci ulétli.

Zoo pod sněhem dnes bude úchvatná!

Zveřejnil(a) Miroslav Bobek dne 29. únor 2016

Hm... Radost ze sněhu už mě přešla. Pod tíhou sněhu se protrhla síť voliéry a ulétli dva ibisové skalni'. Ale snad je dokážeme dostat zpátky...

Zveřejnil(a) Miroslav Bobek dne 1. březen 2016

„Jsou tam kolegové a pokoušejí se je odchytit. Pokud vím, ibisové se nacházejí vedle voliéry,“ řekla Blesk.cz dopoledne mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Řada ptáků se ale pak rozletěla i mimo areál zoo. Jeden z nich se procházel nedaleko redakce Blesk.cz, která sídlí v Holešovicích – tedy několik kilometrů od zahrady. Poté, co redaktor zavolal řediteli zoo, pro něj vyjela odchytová služba.

Ibis se procházel nedaleko redakce Blesk.cz.
Autor: Matěj Smlsal

Pták ale pak odletěl z ulice Komunardů za roh do Přístavní. Nebyl vidět. V tu chvíli ale kulturní prostor La Fabrika dal na Facebook fotku s komentářem „Přiletěl k nám pták. Nevíme, co to je. Nechybí někde někomu? Zoo Praha?“

Přiletěl k nám pták. Nevíme co to je. Nechybí někde někomu??? Zoo Praha?

Zveřejnil(a) La Fabrika dne 1. březen 2016

Odchytovka proto zamířila na střechu a ibise odchytla. „A jeden je odchycen v zahradě. Zbývá šestnáct,“ informoval poté ředitel Bobek. V úterý večer zatím scházelo ještě 15 ptáků. Pokud některého uvidíte, volejte na toto číslo: 737 204 532.

Ibis patří mezi kriticky ohrožené druhy. Dorůstá výšky 80 centimetrů. Vyznačuje se dlouhým, na konci zahnutým zobákem.

Fotogalerie
5 fotografií