Spěšný vlak pendluje mezi Prahou a Benešovem sedmkrát denně. Zastavuje mimo jiné ve Vršovicích, Mnichovicích, Senohrabech a Čerčanech.

Všemi ranními spoji jelo dohromady jen pár desítek lidí. Nejplnější byl odpolední vlak vyjíždějící po 14. hodině z Prahy. „Tímto spojem jsme svezli 45 cestujících,“ řekl Blesk.cz mluvčí Novotný.

Ten přisuzuje prozatím menší zájem tomu, že v Praze 1 až 5 začaly v pondělí jarní prázdniny.

Podle Novotného jsou někteří lidé ještě zmatení. Prokazují se například kartou Opencard nebo lístky Českých drah. Průvodčí to ale zatím tolerují a nevyžadují po cestujících, aby si koupili i jejich jízdenku.

Lidé si kupovali čokolády a deštníky

Arriva nabízí na palubě také občerstvení. Lidé si však mohou koupit i drobnosti jako například balzám na rty, tampony, sadu na holení, hřeben, deodorant nebo roztok na čočky.

„Velký zájem byl o nápoje a čokolády. Prodali jsme i několik deštníků a pláštěnek,“ dodal mluvčí.

Základní jízdenka z Prahy do Benešova vyjde u Arrivy na 50 korun. Cestující Českých drah za ni zaplatí 75 korun. Za autobusové spojení dají lidé u Arrivy i ČSAD Benešov shodně 56 korun.

Společnost Arriva se u autobusové dopravy minulý rok potýkala na některých trasách s problémy. Kvůli nedostatku řidičů a poté autobusů některé příměstské spoje vůbec nevyjížděly, a lidé tak marně čekali na zastávkách. Loni i v předchozích letech také někteří zaměstnanci stávkovali kvůli nízkým platům.

Fotogalerie
9 fotografií