„My máme infopult naproti hlavní silnici a ten papoušek narazil přímo do toho showroomu, do skleněného okna,“ řekla asistentka Klára Plichtová pro Blesk.cz. Obchodníci se rozhodli papouškovi pomoci. „Kolega ho vzal dovnitř a dal ho do krabičky, aby nám tady nelétal,“ uvedla Plichtová.

Papoušek se ale přesto pokusil zmizet. „Z krabičky vyletěl ven, ale jelikož předtím dvakrát narazil do okna, jen se nám tady nakonec prošel,“ zmínila asistentka.

Na víc už se papoušek nezmohl a nakonec v přidělené krabičce počkal na strážníky městské policie. Opeřenec v autosalonu strávil celkem asi půl hodiny.

„Papoušek byl následně převezen do útulku Městské policie hl. m. Prahy v Dolních Měcholupech,“ řekl tiskový mluvčí městské policie Rudolf Rubeš.

Pracovníci útulku pak zjistili, že se jedná o mladého samečka rodu Agapornis. Z dvojitého nárazu do tlustého skla se malý uprchlík brzy vzpamatoval. „Papoušek byl umístěn do karantény, to znamená, že jeho majitel má určitou dobu na to, aby si ho vyzvedl. Pokud tak neudělá, dáme ho k výdeji,“ řekla Blesk.cz pracovnice útulku.

Fotogalerie
4 fotografie