„Už druhý týden zde nejsou doplněny pytlíky, zvažuji, zda nezačnu ty koše okolo nás časově fotit, aby bylo vidno, že na to kašlou,“ stěžuje si pan Lukáš Hájek, řidič z povolání.

Obyvatel tvrdí, že firma, co na Praze 11 uklízela dřív, byla výrazně lepší. Ta měla totiž i zaměstnankyni, která ulice obcházela s pytlem a napichovákem, a tak se postarala o místní čistotu. Teď tuto práci prý nevykonává nikdo, a proto se, podle jeho slov, všude válí nedopalky, rozbité lahve od piva, u školky dokonce i kondomy.

Není čím sbírat psí exkrementy.
Autor: Lukáš Hájek

V pátek firma zametala listí u školního plotu, které mělo být sebrané už před zimou, ale například křoví, které by bylo třeba upravit, vůbec neprořezávala.  „Je to tady Kocourkov, prostě děs, městská část chce tisíc pět set korun za poplatek za psa, ale nejsou ani schopní dodat pytlíky do košů. Beru, že by měl člověk sbírat bobky, ale má být alespoň do čeho,“ rozčiluje se rezident.

Tiskový mluvčí Prahy 11 Miroslav Dvořák připustil, že o problému ví a že hned, jakmile ho pan Hájek 11. února na problém upozornil, kontaktoval odbor životního prostředí, který by měl situaci vyřešit. „Měli by tam poslat nějakého pracovníka, který by měl pytlíky doplnit, ta schránka, co tam je, je polorozpadlá, jak jsem viděl podle fotografií, takže podle mě se to bude muset i nějakým způsobem opravit. Podle mě to bude vyřešené už dnes v pátek, pokud je tam nějaký problém, tak maximálně do pondělka,“ řekl mluvčí. V pondělí ale situaci nikdo nenapravil.