„Pan Bernard Arnault má skvělý projekt. Chtěl by v Praze udělat módní přehlídku na Karlově mostě. Mělo by to ve světě určitě velký ohlas, takže mu chci pomoct s povolením. Myslím si, že by to bylo skvělé i v rámci oslav k příležitosti 700 let od narození Karla IV.,“ řekl Babiš MF DNES.

Na jak dlouho by památku uzavřeli, není jasné. Před deseti lety si chtěl Louis Vuitton za 1,5 milionu korun pronajmout most na pět dní s tím, že lidé by procházeli třímetrovým koridorem a jeden den by měli úplný zákaz vstupu.

Oděvní značka ale po protestech veřejnosti nakonec přesunula akci na Alšovo nábřeží. A nevystoupila ani slibovaná Madonna.

Žádná oficiální jednání o budoucí přehlídce zatím na magistrátu neproběhla. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) by se ale přehlídce rozhodně nebránila.

Informaci, že by se v Praze mohla konat takováto prestižní událost, máme zatím jen krátce. Osobně si myslím, že by bylo velmi zajímavé hostit takovou akci a pro Prahu by se bezpochyby jednalo o skvělou reklamu,“ uvedla.

Podívejte se, jak Karlův most vypadá:

Fotogalerie
7 fotografií