Vrávorajícího opilce s malou holčičkou si všimli strážníci na autobusové zastávce Metodějova v Opatovské ulici.

„Strážníci muže vyzvali k předložení dokladů. Muž se choval agresivně, byl vulgární a s dítětem v náručí začal do strážníků strkat a sprostě jim nadával. Svou čtyřletou dceru měl jako ochranný štít,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Z obavy, aby nedošlo ke zranění holčičky, se snažili muže uklidnit bez použití donucovacích prostředků. Jak je patrné z videa, které při zákroku natočili, situace byla velmi vyhrocená, a strážníci proto přivolali na pomoc policisty.

„Šestatřicetiletý muž však strážníkům i policistům nadále vyhrožoval. Podrobit se orientační dechové zkoušce razantně odmítl se slovy: »Já vám klidně nadýchám, ale možná tak do pr***!«“ popsala mluvčí jeho chování, které strážníci zachytili na videu. V pozadí opilcových nadávek je slyšet také pláč vyděšené holčičky.

Strážníci a policisté otce s holčičkou nakonec doprovodili k babičce, která si vystrašené dítě převzala do své péče. „Celou věcí se dále zabývají policisté a úředníci odboru sociálněprávní ochrany dětí,“ uzavřela mluvčí.

2588686:gallery:true:true