V základně pod Letnou tráví záchranáři čas prakticky jen v jedné místnosti. Naopak na Proseku mají mnohem více prostoru i vybavení.

„Je to nejkomplexnější moderní základna, která splňuje prostorové, sociální i hygienické nároky na umístění čtyř posádek našich záchranářů,“ řekl v pořadu Selfie z Prahy ředitel pražské záchranky Petr Kolouch.

Mají tu i kanceláře s postelemi, posilovacím strojem, skvěle vypadající kuchyňku nebo relaxační místnost s televizí a rybičkami.

A právě z Proseku vyjížděla minulou sobotu sanitka k pacientce, která upadla do bezvědomí. Jízdy se zúčastnila také primátorka Adriana Krnáčová (ANO) převlečená za záchranářku. „Rychlé jízdy jsem se nebála. Jsem zvyklá, že někdy jsem přepravována velmi rychle,“ řekla v pořadu.

Podívejte se na nejmodernější základnu záchranky i samotný zásah. Ve zpravodajské show Selfie z Prahy se dále dozvíte, proč to nyní v tramvajích hrozivě praská:

Video
Video se připravuje ...

Navštívili jsme nejmodernější základnu pražské záchranky. A proč se z tramvají ozývají hrozivé zvuky? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček