Podle vedení Prahy 4 je osmdesátka chybou, protože daný úsek magistrály prochází kolem domů. „Odmítli jsme zvýšení rychlosti na magistrále proto, že tuto změnu s námi nikdo neprojednal, ale především proto, že magistrála vede obydleným územím a my chceme ochránit naše obyvatele před hlukem,“ uvedl starosta a šéf Trojkoalice Petr Štěpánek. Toho rada městské části pověřila, aby šel jednat na magistrát.

Podle Vratislava Filera ze sdružení Auto*Mat je zvýšení rychlosti krokem zpět. „Jde proti dlouhodobé strategii humanizace severojižní magistrály,“ postěžoval si.

Ve směru z centra teď můžete jezdit rychleji od křížení s Vyskočilovou po Jižní spojku. V opačném směru od Jižní spojky po ulici Na Strži. Padesátka tam platila od roku 2010.

Náměstek pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) si ale za rozhodnutím zrušit omezení stojí. A až za ním přijde starosta Štěpánek s požadavkem na snížení rychlosti, nevyhoví mu.

„Na Pankráci je (padesátka) nesmyslná, vzhledem k výstavbě protihlukových opatření je vhodnější z hlediska hluku i exhalací nechat osmdesátku. Rozhodnutí bylo vydáno zcela legálně jako správní krok silničního úřadu. Magistrála od Pankráce směrem ven z Prahy je de facto dálniční spojka, kde nemá padesátka smysl,“ sdělil Blesk.cz Dolínek.

Kolik času ušetříte, když se teď po magistrále jezdí rychleji? Pokus najdete v pořadu Selfie z Prahy. Dále uvidíte i ulici, kde během 20 kroků potkáte neuvěřitelných 13 psích výkalů:

Video
Video se připravuje ...

Co krok, to hov*o: Praha plná výkalů! A kde znásilnili 20 žen!? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček