„Dnes si nejvíc na větvích pochutnali bizoni a velbloudi,“ řekla Blesk.cz mluvčí zoo Jana Myslivečková. Nejvíce si ale netradiční krmení užili zubři. „Pro zvířata je to zpestření nejenom protože to konzumují, ale i protože si s tím hrají, obzvláště zubři, různě větve pohazují a funguje to pro ně jako jiná forma zábavy a rozptýlení,“ vysvětlila mluvčí.

Vánoční stromek v neděli spořádali ještě sloni. Právě pro ně jsou větve, ovšem nejehličnatých stromů, součástí běžné krmné dávky. „Jinak většina kopytníků dostává v krmných dávkách spíše seno, speciální granule nebo některé druhy zeleniny, například mrkev,“ uvedla Myslivečková. Větve zoologické zahradě vydrží ještě několik dnů. Zahrada jimi nakrmí i jiné kopytníky.

Sedmdesátiletý smrk z Dubice vyhrál soutěž, kterou organizují pořadatelé vánočních trhů. Strom pracovníci firmy odzdobovali již od čtvrtka. V sobotu ho speciálním jeřábem pokáceli a pak postupně rozřezali. Demontáž spolu s úklidem trvala celkem šest hodin. Firma pak větve věnovala zvířatům z pražské zoo.  

Fotogalerie
12 fotografií