Skupina znuděných puberťáků se nejspíš jen tak z nudy pustila do zaparkovaného auta a snažila se ho zdemolovat. Skoro to vypadalo, jako by s vozem měli nevyřízené účty. Skákali po kapotě, lomcovali dveřmi a náramně se u toho bavili.

Když si toho všimli kolemjdoucí, zavolali na vandaly ihned městskou policii. "Po oznámení operátor vyhledal událost na kamerovém systému a až do příjezdu hlídky městské policie celou situaci monitoroval," uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Když strážníci dorazili na místo, spatřili 4 puberťáky u osobního vozu, jak se pokoušejí zavřít dveře u řidiče. Jakmile vandalové policisty zaznamenali, dali se okamžitě na útěk. Strážníci je začali pronásledovat a strhla se krátká honička. Netrvalo dlouho a policisté mladé výtržníky našli – schované v křoví.

"Na otázku, zda někdo z nich zaparkované vozidlo poškodil, mladíci odpověděli, že společně vozidlo otevřeli a prohledali ho. Našli zde hever a kleště, kterými pak otevřeli kapotu. Poté si vylezli na střechu a dle jejich slov se na ní, jen tak proskočili'," pokračovala Seifertová.

Když strážníci zjišťovali totožnost mladých ničitelů, zjistili, že se jeden z nich zranil při útěku o ostnatý drát. Zavolali mu tedy ještě záchranáře, kteří ho převezli k ošetření do nemocnice. "Majitele poničeného vozidla se strážníkům vyrozumět nepodařilo. Případem se nyní zabývají policisté," dodala Seifertová.

2541631:normal600:true:true

Fotogalerie
6 fotografií